вівторок, 21 квітня 2020 р.

Як покращити пам'ять дитини



Запам’ятай слова по порядку
Називаємо кілька слів, які дитина повинна запам’ятати і повторити в тому ж порядку. Для початку можна використовувати в грі лише декілька слів – 3-5. Далі можна ускладнювати правила гри, збільшуючи кількість слів. Наприклад: будинок, сонце, каша, лампочка, собака.


Шкільні завдання
Поставте собі за мету кожного дня вивчати хоча б декілька рядків віршів. Це можуть бути приклади сучасної поезії, жартівливі рядки або улюблені вірші зі шкільної програми – все, що душа забажає. Гарною практикою також будуть перекази прочитаних статей чи невеликі рецензії на книги. Але це вже потребує трохи більше часу.

Вмикайте уяву
Для того, щоб запам’ятати щось, ми звикли використовувати метод багаторазового повторення. Але не менше ефективним буде візуалізація інформації. Застосуйте асоціації та запам’ятайте, наприклад, новий пароль на комп’ютері у вигляді відповідних картинок.

Кросворди та шахи
Ці, здавалося б, дідівські захоплення можуть вам бути кориснішими, ніж ви думаєте. Під час розгадування кросвордів ви напружуєте мозок і добуваєте звідти потрібну інформацію. Гра у шахи допомагає активізувати одразу дві півкулі мозку, розвинути логічне мислення та неабияк тренує пам’ять. Шахами радять зацікавитися якомога раніше. Тому гарною ідеєю буде влаштувати вечірні партії у шахи разом з дітьми. Таким чином ви не лише будете тренувати власну пам’ять, а й допоможете з цим дитині.

Пазли
Ще одна вправа, яка буде корисна як для дорослих, так і для дітей – пазли. Невеличкі частинки, які вам потрібно скласти у цілу картину, допомагають розвивати логічне мислення та пам’ять: ви спочатку запам’ятовуєте усі складові, а потім і картину в цілому. Таку ж саму користь вам можуть принести конструктори та головоломки.

Знайди 10 відмінностей
Дитині демонструємо дві картинки, які мають незначні відмінності один від одного. Дитина, уважно вивчивши картинки, повинна знайти ці відмінності й назвати.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Цифра 8